Expert Panel ziet grote winst voor Forum voor Democratie

De Rotterdam Expert Panelleden geven aan bij de komende Provinciale Statenverkiezing in groten getale op Forum voor Democratie te gaan stemmen. 32% geeft de voorkeur aan FvD, 31% weet het nog niet, 12% geeft de voorkeur aan de PVV en slechts 5% geeft de VVD aan als favoriet. Het CDA weet met minder dan 2 procent vrijwel geen panelleden meer aan zich te binden.

Nu is het expertpanel geen perfecte afspiegeling van het electoraat van Rotterdam, maar toch geeft deze uitslag duidelijk aan dat in de kieskring Rotterdam het Forum voor Democratie, door fors in te breken op de concurrenten op rechts, een kans maakt om de grootste partij te worden.

Verders steunt het panel de roep van Leefbaar Rotterdam om onderzoek te doen naar racisme onder allochtone criminelen (82%) alsmede de stelling dat er een taboe rust op het benoemen van racisme onder de allochtone Nederlanders (87%).

Over het rookverbod op de openbare weg rond het Erasmus MC is het panel behoorlijk verdeeld, al ligt het percentage tegenstanders iets hoger.

U kunt alle gepubliceerde resultaten van REP#42 hier bekijken.

Let op: dat om alle gepubliceerde resultaten te bekijken u zowel ingelogd moet zijn als meegedaan moet hebben met deze enquête. Als u meegedaan heeft, dan heeft u een email ontvangen met daarin een link om in te loggen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u ook uw paswoord opvragen via de knop rechts.