Expert Panel in ruime meerderheid voor hervorming kiesstelsel

De politieke versplintering die we in Rotterdam, als ook in Nederland, zien is een grote doorn in het oog van de panelleden. 82,5% van de panelleden ziet de versplintering als een probleem. Meer dan de helft zelfs als een (zeer) groot probleem.

Slechts 17% is tegen een hervorming van het kiesstelsel. De kiesdrempel is met 50,2% de meest populaire optie om via een hervorming de versplintering tegen te gaan.

Enkel bij de aanhang van “links” zoals GL, SP, D66 en PvdD in ons panel zien we meer panelleden die tegen een hervorming zijn. Bij de aanhang van partijen op “rechts” zoals het geval met Leefbaar Rotterdam, Ouderenpartij, CDA, VDD en de PVV zien we deze tegenstand niet.

U kunt alle gepubliceerde resultaten van REP#40 hier bekijken.

Let op: dat om alle gepubliceerde resultaten te bekijken u zowel ingelogd moet zijn als meegedaan moet hebben met deze enquête. Als u meegedaan heeft, dan heeft u een email ontvangen met daarin een link om in te loggen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u ook uw paswoord opvragen via de knop rechts.