Rotterdam Expert Panel ziet veel FVD stemmers overstappen naar JA21 en PVV

De afgelopen REP behandelde twee verschillende onderwerpen. Het eerste onderwerp was de strengere lockdownregels. Hier zijn we dat ongeveer twee derde van het panel de strengere regels steunt en een derde de regels te ver vindt gaan.

Het tweede onderwerp ging over de aankomende landelijke verkiezingen. We hebben in het verleden al eerder gevraagd naar stemvoornemens. Bij de Europese en Provinciale Statenverkiezingen scoorde FVD nog enorme scores in de orde van grootte van 40%. Daar blijft na de recente politieke perikelen weinig van over en veel voormalige FVD stemmers lijken over te gaan stappen naar PVV en JA21.

25% van het Rotterdam Expert Panel geeft op dit moment aan op de PVV te gaan stemmen, 18% geeft aan op JA21 te gaan stemmen, 10% geeft aan op FVD te gaan stemmen en 8% geeft aan op de VVD te gaan stemmen. Een fors percentage (18%) weet het nog niet.

U kunt alle gepubliceerde resultaten van REP#56 hier bekijken.

Let op: dat om alle gepubliceerde resultaten te bekijken u zowel ingelogd moet zijn als meegedaan moet hebben met deze enquête. Als u meegedaan heeft, dan heeft u een email ontvangen met daarin een link om in te loggen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u ook uw paswoord opvragen via de knop rechts.