Rotterdam Expert Panel tegen uitfaseren van aardgas

De afgelopen REP behandelde twee verschillende onderwerpen. Het eerste onderwerp was de horeca in Coronatijd. De antwoorden betreffende het horeca-bezoek voor/na Coronacrisis van het Expert Panel suggereren hier dat de horeca op dit moment rond de 50 tot 60% minder omzet heeft dan voor de Coronacrisis. Een nipte meerderheid van het panel is tegen versoepeling van de Coronaregels voor de horeca (50.6%). Acht op de negen panelleden zijn van mening dat er strenger wordt gecontroleerd bij de Horeca dan bij bijvoorbeeld supermarkten.

Het tweede onderwerp ging over het aardgas vrij maken van alle Rotterdamse woningen. Eind 2018 toen we deze vraag al eerder gesteld hadden was nog 39% van het panel voorstander van het uitfaseren van aardgas (en 46% tegen). Nu is nog slechts 26% van het Rotterdam Expert Panel voorstander van uitfaseren aardgas (en 65% tegen). Als we enkel kijken naar het antwoord van de panelleden die daadwerkelijk een aardgas aansluiting hebben daalt het aantal voorstanders zelfs tot 19%.

U kunt alle gepubliceerde resultaten van REP#55 hier bekijken.

Let op: dat om alle gepubliceerde resultaten te bekijken u zowel ingelogd moet zijn als meegedaan moet hebben met deze enquête. Als u meegedaan heeft, dan heeft u een email ontvangen met daarin een link om in te loggen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u ook uw paswoord opvragen via de knop rechts.