Rotterdam Expert Panel denkt dat overheid slecht voorbereid is op Coronavirus

Na een korte pauze wegens o.a overschakelen naar een andere software (survs.com) zijn we midden in de actualiteit gesprongen.

Dusdanig er midden in dat bij het lezen van de uitslag het van belang is u te realiseren dat de meeste resultaten maandag 9 maart en dinsdag 10 maart zijn binnengekomen. Het zou ons niets verbazen als bij herstellen van de vragen vandaag er al een meer “ongerust” beeld uit het REP zou komen.

Ongeveer de helft van het panel acht het virus op zijn minst gevaarlijk. Ongeveer een kwart maakt zich (enorm) veel zorgen. Vooral onder ouderen is het percentage dat zich GEEN zorgen maakt substantieel lager. De helft van het panel vindt de ophef rond het Coronavirus overdreven. De andere helft vindt het niet overdreven.

Het panel is dus verdeeld wat betreft de ernst van de situatie rond het Coronavirus.

De belangrijkste conclusie is dat de helft van het panel denkt dat de Ziekenhuizen en zorgsector bij relatief lage besmettingscijfers hun taken al niet meer aan zullen kunnen. Tevens denkt een grote meerderheid van het panel dat de overheid weinig voorbereidingen heeft getroffen voor als de situatie verder verslechterd.

U kunt alle gepubliceerde resultaten van REP#52 hier bekijken.

Let op: dat om alle gepubliceerde resultaten te bekijken u zowel ingelogd moet zijn als meegedaan moet hebben met deze enquête. Als u meegedaan heeft, dan heeft u een email ontvangen met daarin een link om in te loggen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u ook uw paswoord opvragen via de knop rechts.