Rotterdam Expert Panel wil korpschef die zijn nek uitsteekt

Een half jaar geleden vroegen we het Panel ook al naar hun veiligheidservaring. We zagen toen een forse daling t.o.v van twee jaar eerder. Bij de herhaling van de vraag in deze Rotterdam Expert Panel #51 zien we deze daling verder doorzetten. 59% van de respondenten heeft inmiddels het idee dat het onveiliger wordt. Dit ten opzichte van 49% zes maanden geleden en 26% twee jaar geleden.

Er zijn twee grote bronnen voor de onveiligheidsgevoelens.. Enerzijds de gewelddadige criminaliteit (36%) en anderzijds het asociaal gedrag van mede-Rotterdammers (25%).

Gevraagd naar wat er zou moeten gebeuren rond de capaciteitsproblemen bij de politie kiest een nipte meerderheid (56%) van het panel voor een korpschef die de capaciteit per direct uitbreidt. Zelfs als hier geen budget voor is. Dit in de veronderstelling dat als de korpschef zijn nek uitsteekt de politiek hopelijk wel volgt.

U kunt alle gepubliceerde resultaten van REP#51 hier bekijken.

Let op: dat om alle gepubliceerde resultaten te bekijken u zowel ingelogd moet zijn als meegedaan moet hebben met deze enquête. Als u meegedaan heeft, dan heeft u een email ontvangen met daarin een link om in te loggen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u ook uw paswoord opvragen via de knop rechts.