Rotterdam Expert Panel licht positief over kernenergie

De afgelopen REP ging over kernenergie. De resultaten van het onderzoek lijken op het eerste gezicht te wijzen op steun voor kernenergie. 52% van het panel is (zeer) positief over kernenergie versus 22% (zeer) negatief.

Als we echter kijken naar politieke voorkeur zien we dat de steun fors lager ligt bij panelleden die zich meer richting de linkerkant van het politiek spectrum bevinden.

Maar het meest in het oog springend is het verschil van mening tussen mannen en vrouwen. Waar 65% van de mannelijke panelleden (zeer) positief is over kernenergie is slechts 25% van de vrouwelijke panelleden (zeer) positief.  Dit is van belang omdat het panel grofweg een ratio van 2 mannen op 1 vrouw kent.

Het is dus belangrijk om in gedachten te houden dat op dit onderwerp er een fors verschil zit tussen de mening van het Rotterdam Expert Panel en de mening van de gemiddelde Rotterdammer. De laatste mening schatten we eerder in als licht negatief.

U kunt alle gepubliceerde resultaten van REP#48 hier bekijken.

Let op: dat om alle gepubliceerde resultaten te bekijken u zowel ingelogd moet zijn als meegedaan moet hebben met deze enquête. Als u meegedaan heeft, dan heeft u een email ontvangen met daarin een link om in te loggen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u ook uw paswoord opvragen via de knop rechts.