Rotterdam Expert Panel steunt een gematigde klimaatambitie

De afgelopen REP bevatte o.a een achttal stellingen over het klimaat. De stellingen bouwden langzaam op van heel gematigd naar heel ambitieus. Het doel van de exercitie was te zien tot hoever het Rotterdam Expert Panel bereid was te gaan waar het bestrijden van klimaatverandering aan gaat.

De uitslag is dat stelling 4 de laatste stelling was met een meerderheid. Het Rotterdam Expert Panel steunde met 69% de stelling dat we ons best mogen doen de Europese klimaatdoelstellingen te halen, maar dat we niet meer moeten doen dan onze buurlanden.

Bij de ambitieuzere stelling 5 dat we alles in het werk moeten stellen om die Europese klimaatdoelstellingen te halen bleef er nog maar 25% steun over. De stellingen die nog verder gingen haalden nog minder steun.

Wat betreft de Europese Verkiezingen blijft de steun voor Forum voor Democratie groot en lijkt een herhaling van de overwinning van Forum voor Democratie bij de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen een grote kans te maken. Niettemin lijkt de VVD licht op te krabbelen.

U kunt alle gepubliceerde resultaten van REP#46 hier bekijken.

Let op: dat om alle gepubliceerde resultaten te bekijken u zowel ingelogd moet zijn als meegedaan moet hebben met deze enquête. Als u meegedaan heeft, dan heeft u een email ontvangen met daarin een link om in te loggen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u ook uw paswoord opvragen via de knop rechts.