Rotterdam Expert Panel twijfelt aan interne democratie van de politieke partijen

Slechts 9% van de panelleden vindt dat er een grote mate van interne democratie binnen de politieke partijen is. De overige leden zijn van mening dat er slechts een kleine mate van interne democratie is. Bijna de helft van de panelleden koos expliciet voor het antwoord ‘in theorie groot, in praktijk klein’. Het lijkt er niet op dat politieke voorkeur, of lid zijn (of geweest zijn) van een politieke partij invloed heeft op het oordeel.

Ondanks een kritische blik op het interne democratie gehalte van politieke partijen geeft een meerderheid van het panel wel aan dat politieke partijen nog steeds ‘van deze tijd’ zijn.

U kunt alle gepubliceerde resultaten van REP#45 hier bekijken.

Let op: dat om alle gepubliceerde resultaten te bekijken u zowel ingelogd moet zijn als meegedaan moet hebben met deze enquête. Als u meegedaan heeft, dan heeft u een email ontvangen met daarin een link om in te loggen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u ook uw paswoord opvragen via de knop rechts.